Om Klatrekompaniet 

Klatrekompaniet ble startet i 2001 og består av et fagmiljø av erfarne og høyt utdannede instruktører og guider. Som navnet tilsier ligger vår spisskompetanse innenfor klatring og det bratte friluftslivet. Vi leverer kurs og føring innenfor klatring, bre, ski og skred, i tillegg til andre klatrerelaterte tjenester som bla tilkomstteknikk.

Vi har aktiviteter i hele landet. Hovedtyngden er i østlandsområdet, Jotunheimen, Hemsedal og Romsdalen.

Godkjent av Norsk Fjellsportsforbund

Klatrekompaniet

Norsk Fjellsportforum (NF) er et faglig samarbeidsforum for fjellsportarrangører.

Som medlem av NF må medlemsbedriftene forholde seg til organisasjonens retningslinjer under sine fjellsportarrangementer, dvs kurs, tur eller føring på bre, ski- eller klatrefjell.

Klatrekompaniet er godkjent som arrangør av Norsk Fjellsportforum (NF) på høyeste nivå. Det betyr blant annet at vi er med på å utdanne morgendagens guider og instruktører. Som deltager på kurs og guidede turer vil du ha tilgang på den beste kompetansen innen fjellsport, og er sikker på at våre instruktører og guider er sertifiserte og godkjente innefor de disiplinene vi jobber.

Naturvennelig friluftsliv med lærerike opplevelser

Vi ønsker å tilby våre kunder de beste kurs og føringer innenfor klatring, bre, ski og skred, levert av markedets beste og mest kompetente personell.

Vi har miljøfokus og leverer kurs og guiding der friluftstradisjoner ligger i grunnen, og håper å gi et positivt møte med naturen og det moderne friluftsliv.

Pedagogisk profil og HMS

Utvikling og bruk av standariserte metoder er et ledd i vårt kvalitetssikringsarbeide/HMS. Under alle våre kurs får deltagerne med seg metodesett som beskriver metodene som brukes under kurset. Deltagerne blir involvert og får være delaktig i beslutninger og vurderinger under instruktørens kyndige veiledning. Dette er elementer som ligger sentralt i vår didaktikk og pedagogiske profil, og bidrar til økt læring og grunnlag for å bli selvstendig i fjellet.

Vi legger også til rette til læring og delaktighet under vår guiding slik at deltagerne får læring i tillegg til minnerike opplevelser.

Uttalelse fra kunder

«Jeg var meget godt fornøyd med kurset. Det var en liten gruppe, slik at vi fikk god oppfølging fra instuktør.«

«Instruktøren la opp kurset i forhold til gruppens forkunnskaper, noe som ga veldig godt utbytte«

«Vi har opplevd mange flotte turer i fjellet, men årets tur med Klatrekompaniet blir stående som et høydepunkt.«

«Metodebeskrivelsen fra kurset var meget nyttig å få sammen med et rikt billedmateriale fra selve kurset som dokumenterer alle metodene, og fine naturopplevelser.«

Les flere utalelser fra våre kunder…

Krav til kompetanse blandt instruktører og guider

Klatrekompaniet er en av de aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring , lokalkjennskap og pedagogisk innsikt. Alle våre instruktører/guider er utdannet fra NF (Norges Fjellsportforbund), NKF (Norges klatreforbund) eller Nortind innenfor de områdene de jobber (klatring, bre, skred, ski mm).

Mange av våre instruktører har erfaring fra andre områder som pedagogikk, friluftsveiledning og planlegging og gjennomføring av ekspedisjoner. Dette er med på å sikre at våre kurs, føringer og andre tjenester inneholder god kvalitet.

Våre instruktører og guider

Lars Helgaker  

Lars Helgaker

Lars er utdannet Fjellkursleder. Fjellkursleder er den høyeste sertifisering innen utdanning i norske høyfjell. Dette betyr at han er utdannet på det høyeste nivået innen klatring, bre og skred, i tillegg til å være skiinstruktør innenfor alpint og telemark. Han har lang erfaring med tilkomstteknikk/arbeid i høyden og bruk av klatreutstyr og metoder for å løse vanskelige arbeid i høyden. Lars er tidligere konkurransekjører i alpint og har etter endt alpinkarriere vært aktiv telemark kjører. Han har deltatt og ledet flere klatreekspedisjoner og andre typer ekspedisjoner. Lars har ledet DNT Fjellsport sin kurs og instruktørkomite over flere år, der han blant annet jobbet med å sette opp turer og kurs, valg av rett type instruktør til de ulike føringene/kursene, HMS og sikkerhet innenfor fjellsport, utvikling av metodesett for bre og klatring. Han holder også noen av de mest kompetansekrevende kurs og føringer DNT Fjellsport tilbyr. Lars er utdannet sivilingeniør, og har tatt Master of Management programmet «Teamledelse og lederteam» på Handelshøyskolen BI. Med påbygning innen pedagogikk og solid instruksjon-/undervisningserfaring. I tillegg er han befalsutdannet med spesialisering innen jegertjeneste.

Som fallskjermhopper har han lang erfaring med over 1000 fallskjermhopp, frittfall fotografering og demonstrasjonshopping.

Arne Larsen

Arne Larsen

Arne Larsen er en erfaren klatreinstruktør, og meget dyktig i sitt fagfelt. Han er en av dem som har holdt flest klatrekurs, og får alltid positive tilbakemeldinger fra deltagerne på våre kurs. Han er en ressursperson innen fjellsport og en aktiv skrivent i bladet Klatring.

Han har tidligere vært ansvarlig for klatreaktiviteten på Villmarkshuset og var hovedinstruktør og ansvarlig for kursvirksomheten. I tillegg har han jobbet flere sessonger med guiding på Storen (Store Skagastølstind). Med Arne som instruktør er du absolutt i de beste hender.

Hans mest spennende prosjekt for tiden er å bevise at postulatet «det var en nordmann før Slingsby på toppen av Storen (Store Skagastølstind)». Dette har medført mange turer til Storen i det senere med blant annet metallsøker for å søke opp gjenstander som kan dateres tidligere enn Slingsby’s bestigning dato. En mynt ble funnet sommeren 2013, men den var av nyere dato. En ny leteaksjon vil bli gjennomført neste sommer, vi vil da lete på steder hvor det ikke er lett tidligere. Kanskje vil Arne sitt arbeid før til at norsk fjellsport sin historie må skrives om. Les artikelen skrevet av Arne Larsen i klatremagasinet Klatring: Nordmann først på Storen?)

Hanna Bugge

Hanna Bugge

Hanna er utdannet klatre- og breinstruktør og har siden 2010 arbeidet med ulike fjellsportrelaterte aktiviter som for eksempel føring og kurs.  Gjennom ledelse av klatreklubb og verv i Norges Klatreforbund har Hanna arbeidet med ulike spørsmål knyttet til innhold på kurs og kompetanse hos instruktører. Hanna er utdannet samfunnsviter og arbeider som forsker i tillegg til å være en dyktig bre og klatreinstruktør.

Sindre Brevold

Sindre Brevold
Sindre under guiding på Stetind.

Allsidig fjell og friluftsmann året rundt. Bor i Ål. Jobber med alle typer klatrekurs og er utdannet Klatreinstruktør høyfjell. Jobber også med klatrevegger, ruteskruing og som sykepleier.

Per Lindberg

Per Lindberg

Per har lang erfaring bak seg som klatreinstruktør og er en meget dyktig klatrer. Tidligere har han jobbet som klubbutvikler for Norges Klatreforbund der han var med på å veilede klatreklubber innen sikkerhet og klatreferdigheter. Per jobber som forsker innen fornybar energi, og tar for tiden doktorgrad. Med denne bakgrunnen har han grunnlaget for å snakke om andre ting enn klatring under kursene:-)

Samarbeidspartnere

VI er heldig og har med oss følgende gode hjelpere i vårt arbeide:

Norrøna

Vi er stolte over at vi er valgt som ambassadør for Norrøna. Det vil si at våre instruktører og guider dresses opp av Norges beste leverandør av friluftsklær og utstyr.

Petzl

Petzl er markedsledende og alt utstyr vi bruker under guiding og kurs er levert av Petzl. VI er Petzl forhandler og selger utstyr fra Petzl. En av fordelen med dette er at du som deltager på våre kurs og guidede turer har mulighet til å kjøpe Petzl utstyr fra oss til rabbatterte priser (30 % under markedspris). Du vil for eksempel spare inn hele kursavgiften om du handler inn utstyrspakke under våre «Nybegynnerkurs i klatring» eller andre kurs / guidede turer.

Black Diamond

Klatrekompaniet er forhandler av Black Diamond. Det vil si at du som tar kurs og føring hos oss får gode priser (30 % under markedspris) på Black Diamond produkter også. Dersom du handler inn litt utstyr til dine kurs og guidede turer vil du ofte spare inn kursavgift / føringsprisen i form av rabbatter som vi gir våre kunder.

Stereo Skis

Dersom du tar kurs og føring hos oss får gode priser (20 % rabatt på pakkepriser (ski, bindinger og feller)) på Stereo Skis. Kontakt oss dersom du ønsker norsk designet toppturutstyr. Vi mener dette er det absulutt beste skiene for topptur og i bakke.

Oslo Sportslager

Klatrekompaniet og Oslo Sportslager samarbeider. VI leverer bla kompetansegivende kurs til ansatte på Oslo Sportslager slik at de kan veilede deg ved dine kjøp. En av fordelene av dette samarbeidet er at du vil få 15% rabatt ved kjøp på Oslo Sportslager.

Dagens Næringsliv

Annonserer våre kurs og føringsturer. Du kan for eksempel booke Høgruta, isklatrekurs mm til rabbattert pris som DN Fordel kunde.

Gavekort

Vi har avtaler med flere gavekortleverandører som selger videre våre produkter og tjenester. Du kan også kjøpe gavekort til våre kurs, guidede turer og opplevelser direkte av oss. Du kan lese mer om våre gavekort her…

Kundereferanser

Klatrekompaniet er et av de firmaene som holder flest kurs innenfor fjellsport (klatring, bre, ski- og skred) i tillegg til mye føringsaktivitet.  Vi mener kundetilfredsheten skyldes at vi har en erfaren og fast stab instruktører og guider med høye sertifiseringer. Under er tilbakemeldingene strukturert slik at det er lettere for deg å finnne frem:

  • Uttalelser fra noen av våre privatkunder

   Klatrekurs

   Klatrekurs for nybegynnere

   «Jeg deltok på nybegynnerkurs for utendørs klatring helgen 1-3 juni. Jeg var meget godt fornøyd med kurset. Det var en liten gruppe, slik at vi fikk god oppfølging fra instuktør. Instruktøren la opp kurset i forhold til gruppens forkunnskaper, noe som ga veldig godt utbytte. Instruktøren var god til å vurdere deltakernes ferdigheter og gav oss utfordringer slik at vi fikk noe å strekke oss etter (bokstavlig talt) og dermed lærte mer. Jeg anbefaler absolutt Klatrekompaniets sine klatrekurs.»

   Morten Bøe

   Klatrekurs for nybegynnere
   Veldig bra nybegynnerkurs i klatring hos Klatrekompaniet!
   Det var både lærerikt og morsomt. Arne var en veldig flink, rolig og pedagogisk instruktør. Han forklarte metoder og teknikker på en lett forståelig måte.

   Fikk god innføring i utstyret, de ulike metodene, knuter og teknikker. Han ledet deretter raskt inn i selvøving ift rappell og sikring. Deretter fikk vi prøvd oss på klatring både på topptau og kombinasjon av topptau/led. Veldig gøy!

   Skal definitivt på flere kurs med Klatrekompaniet

   Pål som begynte i klatre i en alder av 47 år!

   Klatrekurs for nybegynnere
   Klatrekompagniets klatrekurs var veldig bra. Ingen tvil om jeg skal klatre mer etter kurset. Dette kan varmt anbefales til folk som vil introduseres til klatring. Lars, Arne og Martin som holdt kurset var flinke, hyggelige og hjelpsomme! Jeg følte meg veldig trygg samtidig som det var en avslappet og koselig stemning under hele kurset. Det var gøy å prøve å klatre forskjellige steder. Vi sikret hverandre og lærte begreper og praktiske ting som klatring på led og rappelling. Jeg lærte masse på kurset og hadde en fantastisk helg.

   Maria Haukali

   Nybegynnerkurs i klatring
   «Vi hadde det kjempegøy og lærerrikt på klatrekurset. Arne, læreren vår, var utrolig flink til å lære bort, morsom å prate med og veldig hyggelig. Han er en perfekt lærer og klatreinstruktør:-)»

   Heidi Kallerud

   Nybegynnerkurs i klatring
   «Hei, og takk for et kjempefint klatrekurs:) Arne er en veldig tålmodig, flink og kunnskapsrik instruktør som jeg varmt vil anbefale andre :)»

   Christer Nordby

   Klatrekurs (Nybegynnerkurs i klatring)
   «Ville bare gi en tilbakemelding ang klatrekurset i helgen 🙂

   Var et supert kurs, spennende og veldig lærerikt. Og ikke minst en veldig dyktig instruktør, men gode evner til å lære bort 🙂

   Mvh Kjell-Kåre Mikkelsen

   Nybegynnerkurs i klatring
   «Jeg er kjempe fornøyd med kursinstruktør på nybegynnerkurset. Han forsøkte etter beste evne å tilpasse kurset for hver enkelt deltaker, og klarte dette bra, tiltross for at det var relativt stor variasjon i forkunnskaper. Han tilpasset også kursopplegget i stor grad etter hva deltakerne selv mente de hadde behov for å repetere og øve på.

   Jeg kan absolutt anbefale klatrekompaniets nybegynnerkurs

   Hege Bærøe

   Nybegynnerkurs i klatring
   «Deltok på klatrekompaniets nybegynnerkurs. Hadde svært lite erfaring med klatring av denne art tidligere så spenningen var merkbar da jeg møtte opp alene fredag ettermiddag på Grefsenkollen. Vi var fire stykker med ulik erfaring som mottok utstyr fra instruktøren fra Klatrekompaniet. Vi ruslet ned til klatrefeltet som var akkurat så lang at vi fant tonen i gruppa.

   Klatrefeltet som for meg som helt fersk så ut som en umulig vegg, ble etter noen timer med instruktøren en overkommelig oppgave der vi selv kunne sette våre egne grenser. Vi fikk i løpet av de tre dagene også klatret i Kolsåstoppen og Skådalen, noe som for meg var steder for KLATRERE. Var enighet i gruppa om en fantastisk lærerik helg med en instruktør som skapet en trygghet vi ikke hadde sett for oss.

   Takk for en kjempeopplevelse.

   Trond Frosting

   Nybegynnerkurs i klatring
   «Takk for et meget godt klatrekurs. Dag en var vi på Grefsenkollen, dag to dro vi til Kolsåstoppenog dag tre var vi på Vardåsen. En fin kombinasjon av ulike steder som gjør at vi ble kjent med flere av Oslo sine klatrefelt, og det blir derfor lettere å reise ut til disse stedene senere. Det var små kurs slik at jeg hadde instruktøren tilgjengelig og lærte jeg masse.

   Instruktøren var veldig tålmodig og hjelpsom mann, og hadde mange gode historier å fortelle og jeg lærte mye underveis. Jeg melder meg gjerne på flere klatrekurs med klatrekompaniet igjen.

   Bare gode opplevelser!

   Linn Monsen

   Videregående klatrekurs

   Jeg er veldig fornøyd med kurset jeg deltok på forrige helg. Det var veldig godt tilrettelagt for god læring på det stedet kurset ble holdt, og instruktøren lot oss få prøve oss fram i vårt eget tempo og vi burkte all den tiden vi trengte. Instruktøren var rolig og veldig flink til å lære bort det han kan, samtidig som han gav oss relevante utfordringer utifra vær enkelts ståsted. Kurset virker som det har høye ambisiøse mål og jeg vil absolutt påstå at det lever opp til disse målene.

   Jeg mener klatrekompaniet leverer kvalitetskurs og jeg kan absolutt anbefale dem.

   Hans-Inge S Terning

   Videregående klatrekurs i høyfjellet

   Vi ønsket mer øvelse i taulagsrutiner og sett gode naturlige sikringer. I tillegg å lage rappellfester, rappellere over flere taulengder og rutiner for å gå på løpende sikringer. Det som skal til for å gjøre gode vurderinger på egen hånd når de bratte partiene i fjellet skal forseres opp eller ned. Vi hadde tre dager på Skurvefjellet i Hemsedal med Lars som instruktør. Flott sted for terping på rutiner.

   Første dag med striregn og klatring i regntøy og fjellstøvler, glatt fjell men absolutt relevant trening. Terping på taulagsrutiner og sikring på led med Lars som alltid var der og gav gode råd og tips. Så to dager med bra vær. Mer terping og vi gjorde egne rappeller og gikk på løpende sikringer.

   Siste dag toppet vi en av de etablerte rutene på Skurvefjell hvor vi vekslet på å lede. Kurset anbefales for de som ønsker å få inn gode rutiner for sikring i fjell. Veldig bra opplegg og oppfølging av instruktør på Klatrekompaniet.

   Christian Syvertsen.

   Videregående klatrekurs
   Det var fint med en god gjennomgang av teknikker og rutiner for sikring i fjellet. Bra blanding med både teori og praksis. Det å få klatret en hel rute på flere taulengder der vi fikk trene på standplass forankring, sikring i guidemodus, bytte av klatrer som leder etc. er bra og gir trygghet til videre klatring.

   Veldig fornøyd med at vi fikk gjennomført kursen og føler meg klar til mer klatring ute.

   Jonas Lindholm

   Videregående klatrekurs
   «Kurset var bra. Passe antall deltagere og jeg lærte det jeg har bruk for på mitt nivå. Flotte klatreforhold og været var strålende. Hyggelig og god instruktør.

   Hilsen Svein Loftsgarden

   Videregående klatrekurs
   «Bra kurs. Bra lokalitet. Hyggen vest var veldig egnet, med relativt enkel klatring slik at det ble mest konsentrasjon på å sette sikringer. Vi brukte første dagen på å øve oss på å sette ulike sikringer samt lage standplass. Litt mer klatring dag 2. Akkurat passe langt kurs. Lærte mye.»

   Bente Einan Eriksen 

   Videregående klatrekurs
   «Jeg har vært så heldig å delta på videregående klatrekurs i regi av Klatrekompaniet.Jeg er strålende fornøyd, fikk mange fine utfordringer, og opplæring i å lede lengre ruter, plassering av naturlige sikringer og etablering av standplasser, mye annet og massevis av nyttige gode tips.

   Kursleder kan det ikke klages på i det hele tatt, erfaren til tusen og det ble foretatt instruksjoner på en rolig og sikker måte, noe som skaper en god atmosfære og deltakerne vokser under trygge forhold.

   Kan kun anbefales…!

   Peer Søjdis

   Videregående klatrekurs
   Jeg var veldig fornøyd med kurset sist helg! Siden jeg hadde litt erfaring med klatring på naturlige sikringer på forhånd, var jeg spent på om opplegget ville bli for «repeterende». Kursleder tilpasset kurset etter mitt og de andres ståsted, og vi lærte derfor videre fra det nivået vi var på uten at det ble mye repitering. Det ble mye tid til klatring, og kursleder var flink til å komme med tilbakemeldinger og korrigeringer.

   Jeg hadde god nytte av kurset, og lærte i tillegg andre ting som jeg kommer til å ha nytte av ved klatring på naturlige sikringer både på klippe og i fjellet (som for eksempel talje på selvlåsende taubrems, forskjellige måter å lage standplass på, terping på å hele tiden tenke «konsekvens» – hva skjer hvis jeg faller her, etc).

   Det er en klar fordel å lære i så små grupper som dette. Når man er så små grupper får man tettere oppfølging, det blir mindre venting og man rekker over mer.

   Jeg kommer absolutt til å anbefale andre å delta på kurs med dere.

   Silje Birknes

   Videregående klatrekurs
   Jeg deltok på videregående klatrekurs hos klatrekompaniet i våres, og sitter igjen med mye etterpå. Det var et veldig bra kurs! Instruktøren var kunskapsrik og veldig flink til å lære bort. Han tilpasset kurset til vårt nivå, og gav individuell oppfølging, noe som gjorde at jeg følte at jeg lærte masse på kurset, og er tryggere på å klatre på egenhånd.

   Jeg kommer gjerne tilbake på flere kurs, og er ikke redd for å anbefale klatrekompaniet til andre.

   Svanhild Madsen

   Gavekort til klatrekurs
   «Å gi en gave til noen som har det meste er ikke lett. Etter noen runder falt valget på en en dags klatreopplevelse i regi av Klatrekompaniet. De laget gavekort til oss som vi pakket inn og overleverte på bursdagen. Senere kunne vi velge dato for når vi ønsket kurset vi hadde valgt i gave (”Opplevelse i klatreveggen”), og Klatrekompaniet satt opp ett eget kurs for oss fire (de to som fikk gaven og vi to som ga gaven). Under kurset fikk vi oppleve en klatretur og rappell ned igjen kyndig veiledet av klatreinstruktør fra Klatrekompaniet.

   Dette er en gave som virkelig anbefales

   Sigrid Røed Landgraff

   Brekurs

   «Jeg er veldig godt fornøyd med brekurset jeg deltok på hos Klatrekompaniet i sommer. Kurset var lagt opp med en fin kombinasjon av teori og praksis. Instruktørene var erfarne og kjente i området, og de laget et opplegg som passet perfekt for våre behov. Opplegget var også pedagogisk, og med fin progresjon.

   Beliggenheten for kurset var meget bra, med god mat og service, og instruktørene bidro til et hyggelig kurs.

   Klatrekompaniet leverte topp kvalitet, og jeg kan absolutt anbefale dem!

   Roar Johannessen

   Brekurs
   «Takk for et bra kurs med mye opplevelser og masse nyttig å lære om bre. Dette åpnet opp for mange nye turalternativer.

   Det var fin progresjon på kurset. Det å bruke en full dag på redning føltes passe. Jeg sitter igjen med følelsen at jeg vet hva som skal gjøres om uhellet er ute. Dette er fundamentet for å kunne dra på bretur på egenhånd, så det var vel investert tid. Toppturen (Storebjørn, 2222 moh) var også fin, og avslutte med litt mer lek og avanserte teknikker (vandring i utfordrende blåis, isklatring og rappellering) var meget gøy.

   Det å bo på Sognefjellshytta var en suksess. Jeg har allerede anbefalt hytta og Klatrekompaniet til andre kjente.»

   Stian Selnes

   Brekurs tilpasset tur til Denali
   «Dette var en stor opplevelse for meg som ikke hadde noen erfaring fra bre fra tidligere. Nå har jeg lyst til å forsette med aktiviter på bre, flott måte å nyte friluftslivet på, så kan jeg føle meg trygg.

   For dere lærte bort virkelig bra, med kun praktiske måter å lære det bort på. Det ble det ei helg med mye aktivitet og lite venting. Instruktørene hadde evnen til å lære bort, og dere hadde kompetanse og delte erfaringer med det vi kan komme til å møte på Denali.

   Dette kurset anbefales lett videre.»

   Christoffer Inderberg

   Brekurs
   «Hei Lars. Takk for et flott kurs og for nyttig informasjon nå i etterkant (tilsendt gjennomgåtte emner med referanse til relevant kurslitteratur). Det var midt i blinken for meg/oss, og både du og Martin gjorde en kjempefin jobb. Jeg opplevde at dere var oppriktig interesserte i det dere bidro med – alternativt til en «mekanisk» gjennomføre av et fastsatt opplegg.

   • Både du og Martin var svært behagelige personer å forholde seg til, og dere utstrålte en trygghet og ro i forhold til den jobben som skulle gjøres. Det var lite stress og lite «styr» med tanke på at dere også var ledere og hadde ansvaret.
   • Opplegget ble hele tiden knyttet til vår tur til Denali noe som gjorde at det opplevdes som relevant
   • Opplegget var fleksibelt og gav rom for endringer og justeringer knyttet til våre ønsker og til forholdene i fjellet

   Alt var veldig bra og jeg har ikke noe å sette fingeren på 🙂

   Hilsen Lisbeth Friberg

   Brekurs for klatrere

   «Kurset «brekurs for klatrere» gir innsikt i trygg ferdsel for tomannslag på bre på en helt annen måte enn hva man kan lese seg frem til i en bok. Kurset dekker alt fra trygg ferdsel for små (og store) taulag på bre og bratte snøpartier, til sikring og redning. Praktisk redning av en annen person i tomanns-taulag, ga unik innsikt i hva det krever av teknikk og krefter for å trekke en annen person opp av en bresprekk.

   Hyggelig og svært erfaren kursleder. Tror ikke dette kan gjøres bedre. Anbefales!

   Takk for lærerik og hyggelig langhelg!»

   mvh, Jørgen Haug

   Brekurs for klatrere
   «Min samboer og jeg har drevet med klippeklatring i 2 år og tenkte vi skulle komplettere med litt brekunnskap. Da vi kom over kurset «Brekurs for klatrere» på internett så var valget ganske enkelt.

   Våre forventninger til kurset var helt enkelt å lære seg hvordan man tryggest beveger seg over en bre som 2-mannslag og vite hvordan man gjør en redning hvis uhellet skulle oppstå.

   Kurset var som «midt i blinken» for oss og vi fikk veldig bra innsikt i områdene: bevegelse over bre, redning i 2-mannslag/3-mannslag, snøbakketeknikk, knuter og ulike sikringsmetoder. Lars viste bred kunnskap om alt dette og samtidig har han en personlighet som får deg til å føle at du er i de beste hender :).

   Vi er veldig fornøyd med kurset og kan sterkt anbefale det til andre klatrere som ønsker å gjøre toppturen komplett!

   Turen opp til Kalven og over breen var en uforglemmelig opplevelse! :)»

   Harald Flaamo

   Brekurs for klatrere
   Jeg synes kurset var veldig bra. Skulle ønske jeg selv var i bedre form. Men likevel så klarte Lars å motivere meg på en bra måte.

   Første dagen så øvde vi på 4 manns taulag på bøverbreen. Metode for taulagsrutiner og redning ble gjennomgått.

   Dag 2 så øvde vi på snøbakketeknikk og redning med 2 manns taulag. Var veldig spennende og nyttig.

   Vi øvde mer på fannaråkbreen med å bevege seg som 2 personer i taulag.

   Siste dag av kurset var en helt fantastisk opplevelse. Med bestigning av kalven i smørstabbtindane.

   Dette var for meg personlig en stor drøm som gikk i oppfyllelse.

   Jeg vil takke Lars for et veldig bra kurs. Han er rolig og tålmodig, og har en kunnskap som er så solid at man føler seg alltid trygg.

   Jeg anbefaler alle i å ta et kurs med klatrekompaniet.

   Ståle Moum

   Alpin skiferdsel / Brekurs for skikjørere

   «Har ganske lang erfaring fra å gå på ski i eksponert terreng vinterstid, føler også at jeg har bra nok kunnskap til å vurdere trygge veivalg i terrenget for å unngå risikoområder. Det jeg imidlertid manglet var kunnskapen å gå på ski på bre. Dette har da etterhvert gjort til at jeg måtte 1. Leie en guide, 2. unngå alle brepartier. Siden jeg går mye på ski i Sveits setter dette da stor begrensinger for flotte skiturer.

   Etter en tlfsamtale med Lars i Klatrekompaniet ble vi enige om at kurset i begynnelsen av mai på Krossbu ville være det riktige.

   I ettertid føler jeg kurset innfridde alle mine forventninger. Vi lærte hvordan breen beveget seg, hvor på breen det var best å gå for å unngå potensielle farer. Vi hadde 2 gode økter hvor vi trente på redning fra bresprekk. Vi lærte å dele opp et taulag, samt hvordan bevege seg med tau.

   Etter vi hadde vært igjennom mye grunnleggende, skiftet vi til et helt nytt område siste dagen. Der ba Lars oss å finne en trygg vei opp brefallet. Selv klarte jeg under rådene forhold ikke å finne en vei som jeg vurderte som trygg. Ble usikker da jeg følte at Lars mente at det fantes en måte og komme seg trygt opp. Selvtilliten vokste da vi forsto at han provoserte oss til å vurdere alle veier med de utfordringene de forskjellige hadde. Han avsluttet med å si at vi vurderte riktig og at han ikke under noen omstendighet ville ta med seg en gruppe opp her såfremt han ikke var nødt.

   Som en bonus på hele kurset fikk vi også bekreftet at våre veivalg vurderinger ift ustabil snø var riktig. I denne perioden var det stor skredfare på Sognefjellet (grad 3). Vi gjorde derfor konservative veivalg, men likevel et valg i et heng som kanskje mange andre ikke ville ha gjort. Dagen etterpå så vi at et forholdsvis stort ras hadde gått nøyaktig der vi antok det ville gå i dette området. Våre skispor gikk i trygg bane utenfor raset. Sjelden man får så god bekreftelse på veivalg.

   Kan på det varmeste anbefale Klatrekompaniet og Lars som kursholder for dette formålet. Føler etter disse 3 dagene at bre ikke lengre er til hinder for min skiturer i fremtiden.

   Sturla Mysen

   Alpin skiferdsel / Brekurs for skikjørere
   «Kursen var bra og jeg syns at jeg fikk en god innføring i bre ferdsel og kamerat redning. Etter dine kurs ønsker jeg meg fler turer i fjellet; både vår, sommer, høst og vinter. Du er rolig og anpasser din informasjon til gruppens kompetanse men samtidig tog du oss med på topp turer som utfordret våre grenser. At du i tillegg fikset tre dager med solskinn og rolige vindforhold gjør at Klatrekompaniet får de beste rekommandasjonene fra meg. Jeg gleder meg til neste mulighet med kurs.»

   Med vennlig hilsen
   Catarina «Tinna» Dessen

   Brekurs for skikjørere
   Takk for flotte dager med trygg og god gjennomføring av deg. Du har sikker ferdsel som første pri på turene. Samtidig som du er flink til å tilpasse opplegget underveis til forventninger og ønsker som jeg hadde. Drar mer enn gjerne på kurs med Klatrekompaniet!

   Øyvind Sørgjerde

   Brekurs for skikjørere
   Jeg var med på Klatrekompaniets kurs «Alpin skikjøring/bre kurs for ski kjørere» en fantastisk helg i mai fra Krossbu/Jotunheimen.  Kurset tok oss gjennom teoretiske og praktiske aspekter ved det å ferdes på bre og i skred terreng på ski.  I tillegg fikk vi oppleve spennende toppturer oh bre turer med blåis som instruktørene Lars og Johnny (?) ledet oss trygt gjennom.  Og som om ikke det var nok så arrangerte de to entusiastiske kurslederne rappelering på Sokse og «zipping» av bagasje og kursdeltagere over en frådende vår elv i Leirdalen.  Utrolige opplevelser!

   Lars Dessen

   Jotunheimen Haute Route / Høgruta

   «Vi er tre kamerater som har vært på fjellturer sammen i 20 år. Vi har erfaring fra turer, med og uten guide, i blant annet Jotunheimen, Jostedalsbreen, Lyngen, Rondane, Hardangervidda og Alpene, sommer som vinter.

   Planleggingen av årets turprosjekt startet i oktober/november 2016, og vi bestemte oss for å gå Høgruta med fører. På grunn av sen påske og Skarverennet, falt valget på 1. mai helgen. Alle som ble kontaktet svarte at Memurubu var stengt den helgen og bare Lars i Klatrekompaniet kom opp med en løsning med start fra Bessheim.

   Vi fikk en uforglemmelig opplevelse, delvis fordi været var fantastisk, men mest fordi Lars tilpasset turen til våre ambisjoner og ferdigheter i tillegg til at han formidlet sin kunnskap til oss slik at vi kunne lære.

   Vi har opplevd mange flotte turer i fjellet, men årets tur med Lars i Klatrekompaniet blir stående som et høydepunkt.»

   Med vennlig hilsen
   Johan Aasen

   Skiguiding

   Vi var tre dager i Jotunheimen i april 2021 med Klatrekompaniet. Vi bodd i Lom, og gjorde tre dagsturer. Første dag var Glittertind. Andre dagen var fra Spiterstulen , over Galdhøpiggen, via Porten og ned Storjuvbreen til Elveli. Siste dagen gikk vi opp på Store Tverrbotntind.
   Fem topper på over 2000 meter, mektig natur, flott vær, supre nedkjøringer og god mat. Ikke minst kyndig guiding av Lars, som la opp en bra rute, tok oss trygt igjennom fjellet og lærte oss mye. Han møtte alle våre spørsmål, gnagsår og slitne ben med stor tålmodighet og gode pedagogiske evner. Vi skal på tur med Klatrekompaniet igjen!
   Karl-Børre Gilje

   Skiguiding
   «Vi var en gruppe på fire stk som hadde gleden av å være ledet av Lars. Basen var Leirvassbu. På tross av delvis meget krevende vær fikk vi oppleve breer, topper og transportetapper godt oppdelt av gode pauser. Lars har en sterk evne til å lede trygt, tydelig og hyggelig. Han er fleksibel, men aldri på bekostning av sikkerheten. Hans sosiale evner gjør at det alltid er moro å være på tur, og det er imponerende hvordan tidstabellen følges uten at det blir noe stress. Det blir Lars neste gang også. Takk for turen.»

   Nils P. Hagen, Tynset

   Skiguiding
   Med kyndig veiledning av deg fikk vi med oss både 2000 meters topper, turer over flott breer og ikke minst noen nydelig nedkjøringer i pudder snø. Kanskje vi etter hvert har såpass erfaring at vi kunne gått på egen hånd, men uvurderlig fordel å ha med deg. Du finner de beste stedene å gå med hensyn til vær, snø og skredfare. Slik får vi maksimalt ut av vår begrensede tid til turer i skikkelig fjellterreng.

   Personlig har jeg veldig lyst å dra til Romsdalen neste gang – du hører nok fra oss

   Vh Geir Moe

   Skredkurs

   «Bakgrunn og forventninger:
   Jeg har gjennom de siste 20 årene vært en del på tur, både i bratt og mindre bratt terreng. Jeg har sett og observert en del knyttet til skred, men jeg har ikke hatt noe kunnskap eller begreper til å sette dette i system. Jeg ønsket å delta på kurset for å lære mer om skred, få mer kunnskap og således få flere knagger å henge mine egne observasjoner på. I tillegg så jeg potensialet i å få noen fine toppturer på Hemsedal som del av kurseopplegget!

   Hva fikk jeg igjen for kurset?
   Jeg har fått mye mer kunnskap om skred og hvilke vurderinger som må gjøres. Jeg har fått noen verktøy for vurdering av hvor det kan gå skred, vurdering av bratthet, snøtyper assosiert med mer og mindre skredfare, vurdering av skredfeller, etc. Jeg ble mer bevisst på hvordan man bør planlegge en tur med tanke på avveiing mellom mest mulig pudder og sikrest mulig trasé og unngå skredfeller. På toppen av det hele fikk vi fantastisk vær, så kurset ble fulgt av flotte toppturer hvor vi fikk anledning til å gjøre vurderinger i praksis.

   Generelt inntrykk av kurset:
   Svært inspirerende kurs, engasjert og kunnskapsrik kursholder, fantastisk lokasjon for selve turene (et utall toppturmuligheter) men også overnattingen på en gammel seter var særdeles hyggelig. Kan anbefale kurset både til erfarne og mindre erfarne fjellfarer og toppturentusiaster!

   Solveig Sæl

   Skredkurs
   For en nybegynner på topptur er læringskurven bratt. Instruktøren Lars var imidlertid kjempeflink og veldig pedagogisk så utbyttet av kurset ble kjempebra. I tillegg til en veldig god innføring og lærerik presentasjoner er Lars flink til å trekke frem momenter og vise eksempler når man er på tur. Deltagerene blir utfordret til å delta aktivt i planlegging og begrunne praktiske valg under turene.

   Turene man gjør på kurset er utrolig fine og byr på nye momenter som bygger på hverandre. Jeg kan på det varmeste anbefale snøskredkurs med Klatrekompaniet. Alt det praktiske er også veldig greit med en kjempekoselig og praktisk hytte rett ved starten for turene!!

   Takk for et supert kurs!!

   Magnus Kristian Mo

   Skredkurs
   «Skredkurset med klatrekompaniet og Lars var veldig lærerikt og en god inføring i skredlære. Vi gikk 3 toppturer iløpet av 3 dager og lærte om veivalg i skredterreng. På kveldstid gikk vi gjennom skredteori som vi kunne praktisere dagen etter. Etter dette kurset føler jeg meg trygg på å kunne ta selvstendige avgjørelser i skredterreng og være i stand til å se faresignaler i snøen/terrenget, samt planlegge ruter. Instruktøren var veldig tålmodig selv om vi kom med mye spørsmål.

   Jørgen Farner

   Skredkurs
   «Takk for et supert Skredkurs som jeg anbefaler alle som liker å gå toppturer i fjellet på ski. Lars er fantastisk kunnskapsrik og flink i tillegg til å være en særdeles likandes kar! Vi opplevde at vi fikk et kurs tilpasset vår gruppe selv om nivået var noe ulikt.

   Maiken Skirstad Mo

   Fjellsportkurs

   «Takk for sist – var en fantastisk uke! Er ikke vanskelig å komme med godord her :

   Kurset var utrolig bra lagt opp slik at man fikk god veiledning og instruksjon ut fra det nivået man var på. Vi var innom mange ulike elementer som er nyttig for videre ferdsel i alpint terreng! Instruktørene var veldig dyktige, og flinke til å formidle – oppfølgingen var veldig bra! Etter denne uken er jeg mange opplevelser rikere, og har lært masse! Kurs med Klatrekompaniet kan anbefales på det varmeste 🙂

   Hilsen Silje Sagstad

   Fjellsportkurs
   «Deltok på Fjellsportkurs med mine to klatrekamerater med håp og mål om å ta klatring, sikkerhet og tidsbesparende rutiner til neste nivå.

   Årene før kurset hadde vi gjennomført en rekke mer «viderekommende» turer (Skagastølryggen, Austabotntraversen etc.). Vi følte alle at kurset var like godt egnet for nybegynnere som viderekommende. Kurset ble skreddersydd etter ferdighetsnivå og vi følte aldri at det ble repetitivt. Kurset har gjort kompetansenivået i laget jevnere og vi har fått bedre metoder.

   Lars og Åsmund – to kjempedyktige instruktører, og ikke minst veldig hyggelige fyrer å tilbringe en uke sammen med. Anbefaler alle som vil komme igang, eller som vil ta interessen ett steg videre å ta kontakt med Klatrekompaniet!»

   Ole Magnus Kristiansen

   Fjellsportkurs
   «Klatrekompaniets Fjellsportkurs var både lærerikt, opplevelsesrikt, og morsomt. Opplegget var gjennomtenkt, med gode muligheter for individuelt fokus og tilpassing. Kurset ga praktisk innføring i nødvendig utstyr for klatreturer i fjellet, sikker ferdsel over bre, og klatring med ulike former for sikring. Instruktørene har bred erfaring og er kunnskapsrike. Kurset gir svært verdifull erfaring å ta med seg på de mer krevende høyfjellsturene. Sterkt anbefalt!”

   Mvh Jørgen Haug

   Fjellsportkurs
   «Fjellsportkurset var svært lærerikt . Kursholder som tilpasset kurset til passende nivå, samt en meget hyggelig og dyktig person.»

   Tom Grimstad

   Fjellsportkurs
   Mine forhåpninger til kurset ble helt klart innfridd; jeg hadde ikke klatret el gått på bre før og lærte helt grunnleggende ferdigheter for å kunne ferdes på bre og også klatre. Veldig fornøyd med kursets innhold og veldig fint å ha denne metodebeskrivelsen å se på i etterkant.

   Solveig Jora

   Fjellsportkurs
   Vi var tre turkamerater som ønsket oss mere kunnskap om bre og sikring i fjell for å utvide turmulighetene våre videre. Vi har alle vært mye på fjellet, men nye topper lokker. Disse har det gjerne med å ligge slik at vi må krysse bre og/eller det er noen partier på veien som er slik at sikring er påkrevd, derfor har disse toppene fått ligge i fred for oss til nå.

   Kurset ga oss akkurat det vi håpet på, et grunnlag for å øve videre på egen hånd og å oppsøke toppene vi til nå har sett på nedenfra. Vi har ingen planer om klatring der man henger etter fingerneglene, men vi ville lære å sikre oss forbi de skumle passasjene og sikkert kunne krysse breen på vei inn.

   Dyktige og tålmodige instruktører som la opp turer med læring på flere felter hver dag gjorde kurset til 5 svært lærerike (og såklart flotte og morsomme) dager. Anbefales!!

   Ragnar Bjorå

   Fjellsportkurs
   «Hei Lars og takk for et meget godt gjennomført kurs. Jeg tenkte å gi deg en tilbakemelding fra Fjellsportkurset jeg deltok på i regi av Klatrekompaniet.

   Jeg sitter igjen med mange inntrykk og en meget god følelse etter kurset. Først og fremst vil jeg si at du er en utrolig fin fyr som er rolig og avbalansert og som innehar utrolig mye kunnskap om all mulig fjellsport. Det merkes også at du har solid erfaring fra utallige ekspedisjoner, og at du er meget allsidig. Du er pedagogisk og flink til å formidle.

   På kurset var vi 6 deltakere og 2 instruktører noe jeg syntes var perfekt. Vi fikk god oppfølging fra begge instruktørene og vi følte oss trygge selv om noen av oss var litt utenfor komfortsonen.

   Jeg synes opplegget deres var bra med innføring i klatring og bre de første dagene før vi på dag 3 og 4 fikk prøvd ut det vi hadde lært i praksis på turene til Skjeia og Store Austabotntind. Jeg synes også dere var flinke til å bygge opp vanskelighetsgraden slik at vi fikk en fin progresjon i løpet av kurset. Det var fint at vi på siste turen fikk sikre og gå selv men med god kontroll av dere. Dette gjorde meg mye tryggere og jeg lærte utrolig mye om å sette naturlige sikringer.

   At vi i tillegg hadde sol (hver dag) og fikk med oss 8 stk nye 2000 meters topper var jo selvfølgelig prikken over I’en:-)

   Dette er helt klart et kurs jeg kommer til å anbefale til andre.

   Mvh Tommy Skjønsholt

   Fjellsportkurs
   «Jeg tok fjellsportkurset med Klatrekompaniet juli 2013, der Lars ledet kurset. Det var et bra og innholdsrikt program, som omhandlet grunnleggende klatring – og sikringsteknikk, bresikring og kameratredning, samt to flotte toppturer.

   Vi møttes søndag kveld i Lom og planla uken. Mandag morgen stilte vi i klatrefeltet etter fantastisk frokost hos Lom bakeri. Her fikk vi tilpasset kurs etter erfaringsnivå, hvor vi blant annet lærte mer om naturlig sikring, rapell, klatreteknikk og lage stamplass.

   Instruktørene var veldig flinke til å forklare underveis. På kvelden dro vi til Krossbu hvor campen for uken skulle være.

   Tirsdag hadde vi «bredag». Vi lære hvordan vi skal dele inn taulag, oppmåling av lengde på tau mellom hver person, samt hvordan vi skal bevege oss på breen. Meste parten av dagen gikk til kameratredning, noe som jeg syntes var veldig nyttig. Vi hadde også en teknikkgjennomgang på stegjern, der vi eksempelvis skulle gå bratt oppover/nedover/sideslengs. Nyttig læring. En annen super lærdom var fasttauteknikk med slynge eller prusik. Avslutningsvis hadde vi gjennomgang av isøksteknikk ved fall i snørenne, samt sikring oppover/nedover i bratt snø.

   Onsdag var første toppturdag. Vi gikk innover breen i taulag og opp mot Skeie. Det var to taulengder for å nå toppen og fasttau et parti ned fra fjellet. I tillegg gikk vi ned en snørenne med isøks som sikring, så her fikk vi bruk for alt vi hadde lært dagene i forveien. Veldig morsom tur. Instruktørene tok seg god tid til å repetere og lot deltakerne sikre selv, med god kontroll og oppfølging!

   Torsdag gikk vi Austabotntind. Dette var en fantastisk tur der vi fik trent på alle klatreferdigheten vi hadde øvet og lært tidligere i uken.

   Fredag morgen dro vi tilbake til Lom for å repetere klatring, topptau, led og stamplass. Denne dagen kunne vi selv velge hva vi ville gjennomgå. De fleste ville lære mer om stamplass ol. for å være bedre rustet til turer på egenhånd.

   Alle dagene avsluttet vi med samling der vi ga tilbakemeldinger og innspill, samt fikk informasjon om neste tur. Jeg opplevde fjellsportkurset med Klatrekompaniet som ryddig og godt planlagt. Høy kompetanse på instruktørene og god takhøyde! Glade, dyktige og tålmodige instruktører som jeg klart kan anbefale videre!»

   Mvh Kjersti Stenbæk

   Fjellsportkurs
   «Fjellsportkurset i regi av Klatrekompaniet viste seg å være en veldig lærerik opplevelse for meg – med trykk på både «lærerik» og «opplevelse»! Kurset bestod av to dager med klatring, én dag på bre og to dager med toppturer (turer som kombinerte breturer og klatring på 2000 meters topper). For meg som nybegynner var det under klatringen mest interessant å lære og praktisere naturlige sikringer og å klatre løpende. Under brevandringen hang jeg i et tau i en bresprekk i omtrent et kvarter før noen dro meg opp (planlagt fall selvfølgelig)! Med andre ord var også denne dagen lærerik 🙂 Nå vet jeg også hvordan jeg bruker isøksa neste gang jeg sklir nedover en bratt snørenne (den er ikke bare til pynt…).

   Vi var totalt seks deltagere fordelt på to instruktører, noe som ga en god, intim stemning og muligheter for tilpasninger av turer etter våre ønsker. På de to toppturene fikk vi selv vise at vi nå var i stand til å krysse breer og sikre oss oppover fjellveggene. Mye ros til lærerne også for god pedagogikk og rett og slett at de var kule!

   Selvfølgelig anbefaler jeg kurset, til både nybegynnere og erfarne fjellgeiter.

   Varun, 26 år fra Oslo

   Fjellsportkurs
   «Dette er et veldig bra kurs til dem som ønsker en innføring/lære mer om hvordan bevege seg trygt i fjellet. Jeg likte veldig godt at vi fikk en innføring i både bre og klatring, for deretter å bruke all lærdommen på alpineturersenere i kurset. Dette ga meg et godt grunnlag å bygge videre på. Jeg er imponert over hvor mye vi lærte på ei uke som en følge av meget kompetente veiledere. De viste stort engasjement og virket genuint interessert i å lære bort sin kunnskap. De var rett og slett personer det var veldig hyggelig å være på tur med!

   Einar Ulsund

   Fjellsportkurs
   «Jeg deltok på fjellsportkurs uten noen spesiell erfaring innen klatring eller bre. Det var ett veldig bra kurs med meget flinke og tålmodige instruktører, fikk oppleve og lære mye på kort tid. (store Austanbotntinden, Smørstabbtindan, Leirbreen mm.)

   Anbefales!

   Endre Egeland

   Alpintkurs

   «Takk for metodebok og godt kurs for noen helger siden !

   Jeg synes kurset var veldig treffende og bra. På kort tid gjennomgikk vi de mest sentrale elementer å bevege seg på både bre og fjelltopper som også inkluderer klatring. Grunnprinsippene ble demonstrert på en pedagogisk måte som kombinerte teori og praksis og dagene var varierte slik at både variasjon og progresjon ble godt balansert. Kurset var glimrende som enten introduksjon eller oppfriskning. Jeg vil anbefale det til andre og tenker å sende kona på det samme kurset neste år:-) Etter kurset føler jeg meg mer komfortabel med å utforske Jotunheimen videre og som relativt ny i den fjellheimen har valg av kurssted bidratt til å åpne porten inn dit for meg og familien.

   Takk for et godt kurs !

   Hilsen Trond-Eirik Strand

   Alpintkurs
   «Jeg satte stor pris på at kursleder undersøkte hva deltakerne kunne fra før og hele tiden var på jakt etter hva deltakerne hadde mest behov for å lære. Kursleder var også meget pedagogisk og vi fikk repetere/drille metodene for redning slik at de virkelig satt. Metodebeskrivelsen fra kurset var meget nyttig å få sammen med et rikt billedmateriale fra selve kurset som dokumenterer alle metodene, og fine naturopplevelser. Kursleder delte også mye av sin generelle fjellkunnskap slik at dette ble tre lærerike dager»

   Åsbjørn Vetti

   Alpintkurs
   «Kursen var klart över förväntan och jag kände att jag lärde mig massor under de tre kursdagarna.
   Kändes fint att vi hade så bra sammanhållning i gruppen, hade verkligen jättekul!

   Kan bara säga supertack till dig Lars och att jag är jättenöjd med kursen!

   Med vänlig hälsning Ola Nordkvist

   Vinterklatrekurs

   «Kurset for deg som ønsker en grundig og lærerik innføring i klatring på fjellet om vinteren! Og det var akuratt det jeg trengte. Jeg meldte meg på kurset siden jeg var nysjerrig på hva det innebærer å dra på lengere turer i norske fjell på vinteren. Kurset startet med en full dag med korte ruter på is og mix hvor vi fikk varmet opp klatreformen og ble kjent med hverandre, økser og stegjern. Lars og Per fungerte utmerket som instruktører og var både ivrige og villige til å komme med tips og triks for effektiv klatring på is og fjell. Kvelden ble tilbrakt på hytta med fredagstaco og en presentasjon om skred og skredfare.

   Dag to startet vi den lengre turen vår ut, bort og opp Skurvefjell i Hemsedal etter en introduksjon med sender/mottaker utstyr utenfor hytta. Gruppen jobbet sammen med for å planlegge turen og legge opp ruten som skulle ta oss til fjellet hvor vi la igjen ski etc før klatredelen. Det ble delt inn i to taulag med Lars og Per i spissen. Vi hadde mye fokus på vær og værmeldinger siden det blåste kraftig i området da vi var der. Gruppen ble hele tiden informert om hva som var beste/sikreste fremgangsmetode i forhold til vær og vind. Etter turen opp fjellet og til den planlagte overnattingsplassen ble det klargjort at en instruktør skulle dra tilbake med de som ikke følte seg komfortable med overnatting i ganske forblåste forhold. De av oss som valgte og bli igjen gjorde det og koste oss i snøføyka over natten. Da været ikke var noe særlig bedre dagen etter ble det diskutert og avgjort i plenum at det beste var og rappelere ned og ikke gå over fjellet som først planlagt. Lars, som ble igjen sammen med overnattingsgruppa, var hele tiden på vakt og ga klare beskjeder om hvordan vi skulle gjøre det. Han ledet vei ned fjellet og vi fulgte etter.

   Tredje og siste dag ble brukt på turen tilbake til starthytta, hvor vi pakket sammen og fikk spist før turen gikk videre ned til Golsjuvet for en siste økt med isklatring i fantastiske forhold.

   Det er mye mer som kan bli sagt om hva vi lærte og erfarte over disse tre dagene men alt i alt vil jeg bare si at det var en utrolig flott lærerik opplevelse og at jeg anbefaler en tur med klatrekompaniet på det sterkeste!

   Takk for turen og håper vi ses igjen :)»

   Bjørn Ankre, Oslo.

   Vinterklatrekurs
   «Takk for en helt super tur med fint vær og en hyggelig gjeng. Det var veldig lærerikt og jeg hadde stort utbytte av kurset.»

   Jonas Tendal

   Vinterklatrekurs
   «Det var et fantastisk kurs Lars. Kurslederne var meget inspirerende dyktige klatrere og flinke formidlere, og kurset ble veldig godt tilpasset deltakernes nivå. Det beste kurset jeg har vært på.
   Takker så mye.»

   Åsbjørn Vetti

   Isklatrekurs

   Nybegynnerkurs i isklatring
   «Nybegynnerkurset med Klatrekompaniet var mitt første møte med isklatring og med et så godt opplegg var det lett å bli hekta! Under hele kurshelgen følte jeg meg trygg og ivaretatt, samtidig som jeg fikk utfordret meg selv og lært utrolig mye nytt. Klatrekompaniet har erfarne og imøtekommende instruktører med bred erfaring innenfor klatring og friluftsliv, og de greide på en god måte å tilpasse kurset etter deltakernes forskjellige erfaringsnivåer.

   Takk for et flott kurs, Arne og Lars!»

   Thomas de Brito Jonassen

   Introduksjon til isklatrekurs
   «Kurset var knallbra. Tilpasset til hvilket nivå man var på, fleksibelt, men fortsatt veldig ordentlig. Fin blanding av teori og praksis. Og akkurat perfekt nivå på spenningen, man måtte strekke seg – men ikke så langt at man ikke vil gjøre det igjen!»

   Mv Erlend Prestgård 

   Introduksjon til isklatring
   «Jeg hadde en knallfin dag med masser av god og nyttig info vedrørende bevegelse på is og om klatring generelt. Kun positivt og si om dette kurset, og takk for en betryggende og dyktig instruktør. Fint var det også med kun 4 deltakere, takk også til dere for en fin dag med stor progresjon.»

   PEER SØJDIS

   Introduksjon til isklatrekurs
   «Jeg deltok på introkurs for isklatring, da jeg hadde et ønske om å prøve å klatre is. Vi fikk en grundig innføring i sikring ved topptau og rappell, samt rigging av standplass. Etter er innføring i klatreteknikk med stegjern og øks, fikk vi fikk prøvd oss i fossen. Vi fikk god tid til å klatre og veldig god oppfølging hele veien.

   Dette ga virkelig mersmak, og jeg drar gjerne på kurs med Klatrekompaniet igjen.»

   Gitte Flemming

   Introduksjon til isklatring
   Vi er veldig fornøyde med introkurset i isklatring, dagskurset, som vi var med på gjennom Klatrekompaniet. Vi hadde veldig lite erfaring med klatring fra før av, det begrenset seg til noen få ganger i en innendørs klatrevegg. Så vi var derfor litt spente på hvordan det skulle gå med oss. Men Åsmund var en rolig, kompetent og veldig hyggelig instruktør, som tok styringen og ledet oss gjennom dagen på en veldig fin måte. Så derfor hadde vi en veldig fin og lærerik dag og vi har blitt litt motiverte til å klatre mer, gjerne med barna våre. Vi holdt på i ganske mange timer og var rimelig slitne etterpå. Men med litt pauser og teori underveis gikk det bra. Alt i alt en kjempefin opplevelse som anbefales for alle, også for de av oss som ikke er i toppform!

   Oddbjørg og Ola Frisk

   Introduksjon til isklatring
   «Jeg deltok på kurs i isklatring søndag 29. januar med klatrekompaniet sammen med 3 stk venninner som jeg har klatret med tidligere. Vi hadde alle en fantastisk dag i isveggen, og er alle meget godt fornøyd med kurset og instruktøren.

   Vi var en liten gruppe på 6 stk, slik at vi fikk alle en god oppfølging. Jeg hadde også med meg min 8 år gamle datter som fikk prøve seg, med stort hell. Hun har tidligere klatret inne og litt ut, men å få prøve seg med isøks og steg jern var ekstra stor tas.

   Jeg ønsker å delta på flere kurs med klatrekompaniet og kan anbefale kurset til andre. «

   Marianne Vaslestad

   Introduksjon til klippeklatring

   «Jeg hadde stor glede av klatrekurset til Klatrekompaniet. Den gode og trygge innføring i uteklatring, gitt av en erfaren instruktør, ga mersmak. Og jeg kan trygt anbefale kurset til andre»

   Siri Gjørtz

   Introduksjon til innendørsklatring

   «Jeg dro alene etter å ha fått det i julegave, og det var veldig koselig atmosfære, noe som var meget viktig. Jeg følte meg sikker i forhold til klatringen etter å ha deltatt på kurset i regi av Klatrekompaniet. Jeg hadde klatret noe før, og fikk en gode tips til bevegelseteknikk, foruten det sikkerhetsmessige.»

   Sverre Nilsen

   Klatrekurs med barn.

   «Jeg og min sønn på 15 år hadde en veldig kul og morsom klatrehelg! Kurset var veldig bra og vi er absolutt «bitt av klatrebasillen». Takk for god opplæring og et smittende klatreengasjement. Jeg vil anbefale andre som ønsker å oppleve noe spennende sammen med barna å ta med barna og delta på klatrekurs hos Klatrekompaniet.»

   Janne Bøås

   Utdrikningslag

   Isklatring og rappellering
   «Klatrekompaniet arrangerte isklatring og rappellering ned foss for vårt utdrikningslag med stor suksess! Vi hadde en fantastisk opplevelse i flotte omgivelser 20 min fra Sognsvann, hvor alle jentene fikk prøvd seg. Det var utfordrende, spennende og skikkelig moro. Alle jentene var enige om at en aktivitet hvor alle kan delta var utrolig samlende og hyggelig. Vi kombinerte aktiviteten med grilling og lunsj. Takk for flott arrangement av Klatrekompaniet – dette kan jeg anbefale på det sterkeste!»

   Christina Melan, forlover

   Zipline / Taubane
   ”Jeg få meddele at jeg er utrolig fornøyd med opplegget som dere tilbød oss! En virkelig skreddersydd opplevelse! Bruden, Sunniva, har snakket om taubanen i ettertid og det er absolutt denne delen av utdikkingslaget som gjorde mest inntrykk på henne. Hun har fortalt alle om opplevelsen med å bare kaste seg ut i løse luften, om frihetsfølelsen og rushet. Sunniva liker friluftsliv, samvær med venner og spenning. Alt dette kunne ‘Klatrekompaniet’ bidra med! Perfekt for Sunniva, perfekt for meg som forlover som ikke trengte å organisere noe mer med den delen av programmet, og perfekt for resten av jente gjengen! Vi hadde en absolutt fantastisk dag i skogen med grilling, drikking, musikk, latter og masse oppmerksomhet rettet mot den kommende bruden. Dette var det jeg likte best med opplegget, det at det ble et samhold, en felles aktivitet, slik at alle 10 jentene fikk en mulighet til å bli bedre kjent med hverandre.

   Noen var litt redde for å hoppe ut i det, men med dobbeltsikring og to staute karer til unnsetning, kastet alle seg utfor kanten. Latteren boblet og stemningen var på topp. For en morsom, utfordrene og inkluderende aktivitet!! Det var faktisk så hyggelig at vi nesten glemte å drikke, noe vi klarte å ta igjen for senere på kvelden:)

   Tusen takk for en kjempe opplevelse med Klatrekompaniet! Jeg gir dere min sterkeste anbefaling!!! Vi kommer tilbake til sommeren for å prøve flere utfordringer med Klatrekompaniet.”

   Kjersti Thorkildsen, forlover.

   Taubane
   «Jeg har vært i en del utdrikkingslag, og i de fleste av de har det blitt mye «dø- tid» der man står og ser på at bruden gjør diverse aktiviteter. Jeg ville ha det annerledes, ønsket mitt var at alle skulle delta og ha det gøy. Derfor fikk jeg anbefalt taubanen Klatrekompaniet arrangerer av en kollega.

   Det var et meget godt valg. Vi satte også utrolig pris på deres fokus på sikkerheten. Det at dere bruker erfarne klatrere gjør at dere virker mer seriøse enn andre aktører på markedet.

   Her er brudens kommentar: Kjempebra og profesjonelt opplegg med seriøse instruktører»

   Eliann Johnsrud, forlover.

   Taubane
   «Vi hadde det helt fantastisk! Flere som ble ganske bitt av den basillen. Rett og slett en kjempefin start på dagen.

   Takk for oss!»

   Elle-Beth Lønnestad.

   Taubane
   «Bruden var gammel speider – vokst opp rett ved Nordmarka. Så hva var vel da mer naturlig enn å prøve taubane på et skogsvann? Særlig som en fin kontrast til lusj på operaen og danseshowet i sentrum litt senere…

   2 gutter fra Klatrekompaniet møtte oss inne i skogen. Første del av programmet var teambuilding hvor vi i to grupper konkurrerte om å sette opp den beste taubanen over en bekk. Andre del av programmet var heldigvis ikke å bruke våre egne konstruksjoner…, men derimot en allerede oppsatt bane tvers over et vann! Et par av jentene ble litt bekymret da de først så den. Men det endte med at alle prøvde, og at bruden dro til med to skikkelige svalestup! – det nærmeste hun kommer fallskjerm som hun selv sa. Endte selvfølgelig med at vi syns vi fikk kjørt altfor få ganger. Morsomt opplegg!

   Anniken, forlover.

   Seiling og klatring

   «Et godt arrangement som kombinerte en seiltur i Colin Archer seilskute med klatring i Oslofjorden. Vi ble hentet på Aker Brygge i en Colin Archer seilskute og seilte en halv dag på Oslofjorden for å legge til land på Nesodden ved en fin klatrevegg ved sjøen. Her fikk vi en god innføring i klatring og rapellering av instruktører fra Klatrekompaniet. Etter en halv dag med klatring seilte i tilbake til Aker Brygge hvor vi fortsatte festen. En fantastisk kombinasjon av aktiviteter som anbefales på det sterkeste.»

   Hege Hammerstad, forlover.

   Rappellering

   «Under utdrikningslaget ønsket jeg at deltagerne skulle få et lite kick, og jeg engasjerte Klatrekompaniet til å gi oss en passende opplevelse. Under trygge rammer ledet en klatreinstruktør fra Klatrekompaniet oss gjennom rappellering ned en 20 meter høy fjellvegg. Sikkert og med god pedagogisk oppfølgning ble vi loset gjennom en spennende rappell i fine omgivelser.

   Hvis du ønsker å få skreddersydd en opplevelse tilpasset deres spenningsnivå kan jeg virkelig anbefale å ta kontakt med Klatrekompaniet som har et fantastisk spekter av utendørs opplevelser.»

   Tonje Tyldum, forlover.

   Rappellering på 70 års dagen.
   «JEG HAR RAPPELERT!!! Kjempeopplevelse, og Klatreinstruktør ÅSMUND var en fantastisk fyr. Tok alle med storm!!

   Takk for oss. Jorunn 70 år, Dorte 45 år, Jonas 18, Helena 18, Mathias 13 og Josefine 11 (Svigerdatter og barnebarn). «

   Jorunn Arnesen.

   Villmarksopplevelse

   «Vi var i alt 16 personer i utdrikningslaget, og valgte «Klatrekompaniet» som arrangør for
   vårt 2 dagers opplegg.
   Ett utrolig mye bedre alternativ enn å vase rundt ikledd kostyme i byen, for
   deretter å bli spredt for alle vinder.
   Arrangementet var flott lagt opp med kanopadling, rapellering, og vi ble deretter
   overlatt til oss selv til ferdig oppsatt leirplass med lavo og grill med tallerkner,
   bestikk og alt som trengtes. Proffesjonelt men avslappet og fleksibelt håndert fra
   arrangørens side.
   Anbefales trygt!
   «
   Rune Ellefsrud, forlover

   Villmarksopplevelse
   «Under vårt utdrikningslag stod Klatrekompaniet for en komplett villmarksopplevelse for oss i Østmarka med kanoer, lavo, etablering av leirplass og morsomme samarbeidsøvelser. Vi hadde det så gøy at vi nesten ikke la merke til at regnet høljet ned. Det var et godt arrangement der Klatrekompaniet leverte alt for å få til et godt villmarksarrangement over to dager.»
   Lisbeth Stjern, forlover

   Rappellering og teambuilding
   ”Jeg vil takke instruktørene for et kjempefint arrangement under vårt utdrikningslag. En instruktør sørget for sikkerhet og god psykologisk oppfølgning når vi rappellerte ned en bratt fjellvegg. Deretter fikk vi mange utfordrende gruppeoppgaver som vi måtte løse sammen ute i skogen.

   Alle jentene var veldig fornøyd med dagen og vi vil definitivt bruke dere ved en senere anledning. Dette skal jeg anbefale til alle jeg kjenner. Hos Klatrekompaniet får man det ”lille ekstra» som gjør arrangementet vellykket.”

   Nina Helleren Austad, forlover

   Rappellering og samarbeidsøvelser
   «Vi var 8 damer som «tok farvel» med vår venninde før hun gikk inn i de giftes rekker. Dagen begynte med rappellering. Det viste seg å være en stor personlig utfordring for noen. Men med Per Kristen`s trygge vesen og stødige overtalelseskunster klarte de å overvinne skrekken og riktig utfordre seg selv. Den tilkomne brud trengte dog en større utfordring, så hun fikk klatre opp fjellvegen igjen under alles påsyn. Alle nivå ble ivaretatt.

   Etterpå var det inndeling i grupper og tid for praktisk oppgaveløsning, såkalt teambuildingsøvelser. Kjempegøy! Gjenom å samarbeide i gruppene fikk vi nærmere bekjentskap med hverandres egenskaper og konkurranseinstinkt! Veldig gunstig da ikke alle kjente hverandre så godt fra før. Dette var med på å skape en hyggelig stemning som var et godt utgangspunkt for resten av dagen.

   Alle var strålende fornøyd med et kreativt og sosialt opplegg! Igjen tusen takk!»

   Bente Noreide, forlover

   Zipline

   «Bruden var gammel speider – vokst opp rett ved Nordmarka. Så hva var vel da mer naturlig enn å prøve taubane over et skogsvann? Særlig som en fin kontrast til lusj på operaen og danseshowet i sentrum litt senere…

   2 gutter fra Klatrekompaniet møtte oss inne i skogen. Første del av programmet var teambuilding hvor vi i to grupper konkurrerte om å sette opp den beste zipline over en bekk. Andre del av programmet var heldigvis ikke å bruke våre egne konstruksjoner…, men derimot en allerede oppsatt bane tvers over et vann! Et par av jentene ble litt bekymret da de først så den. Men det endte med at alle prøvde, og at bruden dro til med to skikkelige svalestup! – det nærmeste hun kommer fallskjerm som hun selv sa. Endte selvfølgelig med at vi syns vi fikk kjørt altfor få ganger. Veldig bra opplegg!»
   Anniken, forlover

   Tandemhopp i fallskjerm

   «Som en del av 50 års feiringen ønsket vi en luftig opplevelse for jubilanten. To dyktige instruktører fra Klatrekompaniet og Utlevelser gjorde dette til en fantastisk opplevelse for jubilanten og et spenstig innslag i selskapet. Kameramann og tandeminstruktør, med jubilant som passasjer, hoppet ut i 10000 fot og landet i Holmenkollen og landet midt i selskapet med alle de inviterte som publikum. Rett etter landing kunne vi alle se hoppet på video. Dette er en fantastisk opplevelse og arrangement som vi virkelig anbefaler.»
   Klaus Kromann, 50 års jubilant

   Rappellering på 70 års dagen.
   «JEG HAR RAPPELERT!!! Kjempeopplevelse, og Klatreinstruktør ÅSMUND var en fantastisk fyr. Tok alle med storm!!

   Takk for oss. Jorunn 70 år, Dorte 45 år, Jonas 18, Helena 18, Mathias 13 og Josefine 11 (Svigerdatter og barnebarn). «

   Gavekort

   «Å gi en gave til noen som har det meste er ikke lett. Etter noen runder falt valget på en en dags klatreopplevelse i regi av Klatrekompaniet. De laget gavekort til oss som vi pakket inn og overleverte på bursdagen. Senere kunne vi velge dato for når vi ønsket kurset vi hadde valgt i gave (”Opplevelse i klatreveggen”), og Klatrekompaniet satt opp ett eget kurs for oss fire (de to som fikk gaven og vi to som ga gaven). Under kurset fikk vi oppleve en klatretur og rappell ned igjen kyndig veiledet av klatreinstruktør fra Klatrekompaniet.

   Dette er en gave som virkelig anbefales

   Sigrid Røed Landgraff

   Tandemhopping i fallskjerm over Holmenkollen
   «Som en del av 50 års feiringen ønsket vi en luftig opplevelse for jubilanten. To dyktige instruktører fra Klatrekompaniet og Utlevelser gjorde dette til en fantastisk opplevelse for jubilanten og et spenstig innslag i selskapet. Kameramann og tandeminstruktør, med jubilant som passasjer, hoppet ut i 10000 fot og landet i Holmenkollen og landet midt i selskapet med alle de inviterte som publikum. Rett etter landing kunne vi alle se hoppet på video. Dette er en fantastisk opplevelse og arrangement som vi virkelig anbefaler.»
   Klaus Kromann, 50 års jubilant

   Uttalelser fra noen av våre bedriftkunder

   Klatrearrangementer for bedrifter

   TV3 , rappellering ned Postgirobygget for «Kari Traa leikane»
   ”I forbindelse med innspilling av TV3 sin programsatsing ”Kari Traa leikane” trengte TV3 utfordrende aktiviteter til en jentegjeng med Kari Traa i spissen. Deltagerne hadde prøvd det meste av utfordringer tidligere, og trengte noe der de kunne tøye sine grenser. Takket være Utlevelser/Klatrekompaniet fikk vi til rappell ned Oslo’s høyeste bygning, Postgirobygget.

   Etter arrangementet var media og jentene meget fornøyde med opplevelsen og gjennomføringen. TV3 kan virkelig anbefale Utlevelser til de som trenger en solid og seriøs aktør som kan levere spenstige skreddersydde arrangementer”

   Line Vee Hanum
   Pressesjef, TV3

   Entra – Rappellering ned Postgirobygget for TV3 og «Kari Traa leikane»
   ”Klatrekompaniet tok kontakt med oss i august. De hadde oppdrag med å finne og gjennomføre spenstige aktiviteter for Kari Traa og de andre jentene i programkonseptet ”Kari Traa leikane” for TV3. Vi ble kontaktet som eier og forvalter av Postgirobygget, som de ønsket å rappellere ned fra. Etter en nøye vurdering internt hos oss valgte vi denne gangen å si ja til et arrangement som dette.

   Vi har strenge krav til sikkerhet i våre bygg, og i hvert fall strenge krav til noen som skal stå for sikkerheten og gjennomføring av rappellering ned fra Postgirobygget. Klatrekompaniet viste god sikkerhetsforståelse:

   • De stilte med instruktører som hadde solid erfaring med denne type arrangement.
   • De har god forståelse for sikring i bygning/erfaring fra tilkomstteknikk.
   • De hadde godkjente klatreinstruktører.
   • De hadde god HMS håndtering internt i bedriften.
   • De har forsikring for denne type arrangementer i orden.

   Alt dette gjorde at vi med ansvar for bygget kunne si ja til Klatrekompaniet som arrangør for rappellering ned fra Postgirobygget.

   Klatrekompaniet leverte en god jobb med forberedelser i forkant av arrangementet og stod for en solid og sikker gjennomføring. Ikke bare sikkerheten ble godt ivaretatt, de er også veldig gode på mellommenneskelige relasjoner og gjorde en god jobb slik at deltagerne som rappellerte ned fra Postgirobygget fikk en god opplevelse.

   Vi kan anbefale Klatrekompaniet til andre som trenger kompetanse til en så krevende jobb som de utførte for oss på Postgirobygget.

   Dersom vi skal arrangere tilsvarende aktiviteter i fremtiden kommer vi til å benytte oss av Klatrekompaniet.

   Med vennlig hilsen

   Pål Gunnar Johansen
   Teknisk sjef Team Vaterland
   Entra Eiendom

   Rappellering ned VISMA byget, barcode for Ragde Eiendom AS
   Vi har hatt gleden av å engasjere Lars Helgaker fra Klatrekompaniet til rappellering ned Visma-bygget i Barcode. Rappellen ble gjennomført på en svært profesjonell og trygg måte, og bidro til at dette ble en veldig god opplevelse for vår ansatt.

   Med vennlig hilsen
   Carl Fredrik Pihl
   Ragde Eiendom AS

   Rappellering ned bygning for NRK ”Lykke”
   Takk for hjelp med rappellering i forbindelse med opptak til tv- serien «Oppdrag lykke». Du skapte en trygg ramme for deltagerne både sikkerhetsmessig og personlig.

   Mvh, Randi Helland
   RANDI HELLAND
   Prosjektleder serier helse, forbruk,livsstil, Dokumentar Samfunn
   YOTO, 0340 NRK

   Rappell innendørs under julebord
   «Under vårt Julebord ønsket vi at vår konsernsjef skulle gjøre en helt spesiell entre. Vi ønsket å finne ut om det var mulig å rappellere innendørs i vårt kontorlokale fra 10. etage, og trengte en leverandør som kunne finne ut om dette var gjennomførbart og som kunne stå for sikring og gjennomføring. I tillegg måtte de tilfredstilte våre krav til kvalitet og professionalitet.

   Dere tilfredsstilte disse kravene, stilte med solide referanser, relevante forsikringsløsninger og profesjonelle klatreinstruktører med bakgrunn fra bl.a. slike arrangementer.

   Dere gav oss den nødvendige tryggheten og soliditeten, og vi hadde ingen betenkeligheter med å legge vår konsernsjef sin sikkerhet i deres hender.

   Vi er veldig fornøyd med innsatsen deres og synes det hele gikk strålende! Det jeg også vil gi tilbakemelding på er at din rolige og trygge væremåte skapte stor tillitt, både hos meg og sjefen selv. Konsernsjefen storkoste seg og snakker enda om det.

   Vi vet hvem vi skal benytte neste gang og kan gi de beste anbefalinger. «

   Kjersti Murer Schjøll, NHST Media Group

   Aker Solutions – Klatring/teambuilding for avdeling
   «Vi vil takke Klatrekompaniet for en for en fin dag i klatreveggen på Grefsenkollen med en etterfølgende helaften på Grefsenkollen restaurant.

   Som et team-building arrangement fant vi dette svært tilfredstillende. Dere var veldig pedagogiske i deres tilnærming til opplæringen, og dette ga oss en følelse av trygghet. Vi kunne alle delta uavhengig av alder og om vi var i god eller mindre god form. Det ga en følelse av mestring å kunne klatre, sikre og rappelere, og det er alltid en veldig hyggelig følelse. Å delta på et slikt arrangement sammen med kollegaer gir et godt samhold og sprer positivitet i gruppen. Etter klatringen gikk vi de få hundre meterene til Grefsenkollen restaurant til fots og avsluttet det hele med helaften med utmerket mat og drikke.

   Et godt arrangement levert av Klatrekompaniet med en fin avslutning på Grefsenkollen Restaurant.
   Vi er meget godt fornøyd med opplegget dere hadde for oss. En utmerket kombinasjon som vi anbefaler på det sterkeste. Det er den beste teambuildingen jeg har vært med på.»

   Hanne Westgaard, Aker Solutions

   Caverion – Rappellering ned kolsåstoppen
   ”I forbindelse med traineeprogrammet i Caverion benyttet vi oss av Klatrekompaniet for å gi oss en utenomfaglig utfordring. Vi var en gruppe på 9 personer som ble guidet av instruktør fra Klatrekompaniet, opp til Kolsåstoppen i Asker for å rappellere ned en fjellvegg. De fleste hadde aldri rappellert før, og var veldig spente i forhold rappelleringen som var på ca. 30 meter. Instruktøren var svært imøtekommende, positiv og støttende. Forklarte godt og tydelig hvordan man skulle rappellere, samt betrygget oss om sikkerhet.

   Vi er svært fornøyd med servicen vi opplevde fra Klatrekompaniet, og samtlige sitter igjen med en god mestringsfølelse og opplevelse fra Kolsåstoppen. ”

   Tuva K. Simensen, HR-spesialist og traineeansvarlig i Caverion

   Statoil – Innendørs klatrekurs
   ”Miljøgruppen til Mariner Prosjektet i Statoil var med Klatrekompaniet på innføring i innendørsklatring. Klatrekompaniet ga en god og trygg innføring i klatring på en pedagogisk måte.

   Vi er svært fornøyd med kurset og kan trygt anbefale Klatrekompaniet til andre bedriftslag eller sosiale komiteer.”

   Administration Consultant
   PMC QM ADM
   Statoil ASA

   Avanse forvaltning – Klatreveiledning og assistanse under filminnspilling
   ”Under produktlansering av det nye fondet, Avanse Sikring, ønsket vi å visualisere sikkerheten og konseptet i det nye fondet på en spennende måte. Under de innledende møtene fant vi ut at det vi kunne visualisere sikkerheten i det nye fondet under sikker klatring. De var med under planlegning, stod for gjennomføring (klatrekompetanse, sikring og filming i veggen) og leverte en ferdig redigert profileringsvideo som ble vist bl.a. ved lansering av det nye fondet.

   Vi er svært godt fornøyd med deres professionalitet under hele gjennomføringen. Gode innspill under planlegningen og alle fasene av profileringsvideoen, solide og trygge klatreinstruktører, som resulterte i et godt produkt og en god profileringsvideo.”

   Kim Jordsjø, Salgssjef Avanse Forvaltning

   Seiling og klatring i Oslofjorden

   Det Norske Veritas (DNV), Seiling og klatring i Oslofjorden
   «Veritas sine erfaringer med Klatrekompaniet/Utlevelser og gode referanser fra andre kunder gjorde at vi tok kontakt med Klatrekompaniet når vi skulle ha en sommeravslutning for avdelingen.

   Sammen med Klatrekompaniet hadde vi en diskusjon om de forskjellige oppleggene som passet for oss og endte opp med ”Seiling og klatring.

   Vi ble hentet på Veritas brygga kl 14 og hadde en fin seiltur for deretter å oppleve morsom klatring i sjøveggen under kyndig veiledning av rutinerte klatreinstruktører. Deretter hadde vi en pause på toppen med fin utsikt over Oslofjorden med interessante historier fra klatreturer. Etter en fin rappell ned igjen avsluttet vi med seiltur tilbake til Veritas brygga. En ultimat opplevelseskombinasjon i hjerte av Oslo.

   Dette er noe vi virkelig anbefaler!

   Thank you for the wonderful experience we had:-)”

   Danagul Bissenbayeva, Flow Technology Det Norske Veritas AS

   Villmarksopplevelse med teambuilding

   «Klatrekompaniet arrangerte en to dagers villmarksarrangement med teambuilding og spennende aktiviteter for vår avdeling. Arrangementet bestod av en fin padletur med kano, praktiske utendørs teambuildingøvelser med evaluering og diskusjon av relevant teori. De arrangerte også en spenstig rapell ned en 25 meter høy klippe ned i kano. Etterpå padlet vi til en liten øy der vi fikk servert en solid villmarksmiddag. Et firma som virkelig «leverer varene»! Vi er veldig fornøyd med arrangementet og kan gi de beste anbefalinger!»
   Kristin Asdal, DnBNOR ASA

   Villmarksopplevelse med Statnett
   «Klatrekompaniet arrangerte en to dagers villmarkscamp for oss i Østmarka. På øya vi hadde leirplass på fikk vi servert mat, bl.a en fantastisk tre retters tilbredt av kok på øya. Øya ble brukt som base, og vi benyttes oss av kanoer for å komme oss til de ulike stedene der aktivitetene som rappellering, klatring, taubane etc foregikk.

   Høydepunktet for oss var når instruktørene rigget opp en heftig taubane fra øya til fastland. Her fikk vi virkelig testet oss. Vi løpte ut et loddrett stup på 20 meter tok sats og svevet over til fastland. En fantastisk flyvetur der vi hang trykt i de statiske tauene.

   Den sosiale rammen rundt arrangementet med bålkos, god mat og spennende og utfordrende aktiviteter gjorde det hele til noen uforglemmelige dager for oss. Dette er noe vi virkelig kan anbefale andre firmaer. «

   Ola Hagen Øyan, Statnett

   Hotell- og Restauranthuset Continental AS, Villmarksopplevelse med kano, rappellering, taubane mm
   «Ledelsen i Hotell- og Restauranthuset Continental deltok på en to dagers opplevelsesrik og spennende villmarksopplevelse med kanopadling, luftig rappell ned i kano, taubane på 100 meter fra øy og over til fastland. Overnatting i lavvo og gapahuk med servering av treretters middag og andre måltider.

   Her er noen av deltagernes tilbakemeldinger:
   ”Takket være en veldig hyggelig, trygg og dyktig instruktør
   – hoppet vi nok alle enda litt høyere og lengre enn vi vanligvis gjør:-)”

   ”Morsomt å gjøre noe annerledes sammen. ”

   ”Slik turluksus er jo sjelden vare – slik fantastisk velsmakende middag servert ute i villmarken hører sjeldenhetene til.»
   Karin E. Holme Personaldirektør Hotell- og Restauranthuset Continental.

   Ahlstom, Nordmarka på langs med kano
   «Vi hadde en uforglemmelig tur med gjennom Nordmarka med kano til vanns og på tralle.

   Klatrekompaniet sine erfarne instruktører gjorde dette til en sikker og opplevelsesrik reise gjennom Nordmarka. Instruktørene var der underveis og støttet oss i forkant av turen og underveis på en god måte. Deres gode kompetanse på organisering og gjennomføring av slike turer, kunnskap innefor friluftsliv, samt Nordmarkas og dens historie, gjorde turen til en uforglemmelig opplevelse.

   Dette var en fin måte å bli bedre kjent med kollegaer samtidig som vi sammen fikk god innsikt i Nordmarkas muligheter og historie, og ikke minst friluftslivets gleder. Dette var en fantastisk måte å ta seg gjennom Nordmarka på.

   Klatrekompaniet organiserte opplegge fra A til Å på en meget god måte. Vi kan trygt anbefale Klatrekompaniet på et slikt arrangemet.»
   Håvard M Olsen, Alstom Norway AS

   ODIN Forvaltning, Nordmarka på langs med kano
   «Som ett team i ODIN i sterk vekst med flere nye ansatte med på laget ønsket vi å gjøre noe sammen som både skulle være en unik opplevelse og en god mulighet til å bli bedre kjent innad i gruppen. I den forbindelse kontaktet jeg Lars i Klatrekompaniet som foreslo en tur på tvers av Nordmarka i kano. I tillegg til fantastiske naturopplevelser ønsket vi at skulle fokuseres på god mat og drikke laget ute i naturen rundt bålplassen.

   Vi var heldige med været og fikk oppleve Nordmarka på sitt beste med avslappende kanoturer og mer krevende transportetapper mellom padleetappene. Dette er en tur som vil bli husket.
   Etter en lang dag på tur samlet vi oss for mat og hygge. Her ble det servert en fantastisk femretters middag ute i naturen med tilhørende viner. Dette var imponerende.
   Jeg vil takke Klatrekompaniet for en fantastisk tur og vi kommer garantert til å bruke de igjen ved neste anledning. Det anbefales på det sterkeste.»
   Magnus Aanestad, Head of Sales ODIN Forvaltning

   Statnett, Nordmarka på langs

   «Vi hadde en veldig fin tur, og fikk oppleve høstmarka på sitt aller vakreste. Veldig bra for de av våre ansatte som er nyflyttet til Oslo å få bli kjent med flotte naturopplevelser en
   liten togtur fra Oslo S, og samtidig bli bedre kjent med hverandre. Også gøy at dere har god lokalkunnskaper og kan fortelle oss spennende markahistorier underveis.

   Det ble fin liten ekspedisjon med mange deltakere, og en relativt fysisk tur til tider.

   Takk for en fantastisk tur:-)

   Lisa Marlen Heistad, Statnett

Tilkomstteknikk

Yara – arbeid i høyden
”Vi har benyttet oss av Klatrekompaniet/Utlevelser i flere runder for arbeid i høyden. De tilfredsstiller våre formelle krav for arbeid i høyden, i tillegg til at de løser jobben profesjonelt og godt. De løser de tekniske utfordringene ved tilkomstarbeide på en god måte og er dyktige på praktisk problem løsning, noe som kreves for å kunne løse jobbene de har utført.

Siste oppdrag utført i høst gikk ut på å fjerne løse betongfragmenter fra ferdigvaresiloene våre. Siloene er 40 m høye og benyttes til lagring av mineralgjødsel. Videre har de fjernet gamle taknedløp og montert nye på disse siloene.

Deres ro og trygghet i utførelsen av arbeidet en vesentlig faktor. Klatrekompaniet er en leverandør vi har benyttet oss av flere ganger, og svært sannsynlig kommer til å bruke i fremtiden til våre tilkomstjobber.

Vi kan trygt anbefale dem til andre som trenger en leverandør av slike tjenester.”

Jon R. Pedersen
Senior bygningsingeniør
Yara Glomfjord

Statens Vegvesen – sikringsassistanse under inspeksjon av broer

”Vi har strenge HMS krav for arbeid i høyden og krever derfor at leverandører av denne type tjenester har formell bakgrunn og sertifisering innen adkomstteknikk og arbeid i høyden. Klatrekompaniet tilfredsstiller dette i tillegg til at de er en profesjonell leverandør på alle måter.

Vi er svært godt fornøyd med måten Klatrekompaniet utfører inspeksjons og sikringsarbeidet av våre broer, og kan trygt anbefale firmaet til andre som skal utføre arbeide i høyden eller vanskelig tilgjengelig steder.”

Johannes Veie, Siv.ing. Broavdelingen Statens Vegvesen

Entra – Rappellering ned Postgirobygget for TV3 og «Kari Traa leikane»
”Klatrekompaniet tok kontakt med oss i august. De hadde oppdrag med å finne og gjennomføre spenstige aktiviteter for Kari Traa og de andre jentene i programkonseptet ”Kari Traa leikane” for TV3. Vi ble kontaktet som eier og forvalter av Postgirobygget, som de ønsket å rappellere ned fra. Etter en nøye vurdering internt hos oss valgte vi denne gangen å si ja til et arrangement som dette.

Vi har strenge krav til sikkerhet i våre bygg, og i hvert fall strenge krav til noen som skal stå for sikkerheten og gjennomføring av rappellering ned fra Postgirobygget. Klatrekompaniet viste god sikkerhetsforståelse:

 • De stilte med instruktører som hadde solid erfaring med denne type arrangement.
 • De har god forståelse for sikring i bygning/erfaring fra tilkomstteknikk.
 • De hadde godkjente klatreinstruktører.
 • De hadde god HMS håndtering internt i bedriften.
 • De har forsikring for denne type arrangementer i orden.

Alt dette gjorde at vi med ansvar for bygget kunne si ja til Klatrekompaniet som arrangør for rappellering ned fra Postgirobygget.

Klatrekompaniet leverte en god jobb med forberedelser i forkant av arrangementet og stod for en solid og sikker gjennomføring.Ikke bare sikkerheten ble godt ivaretatt, de er også veldig gode på mellommenneskelige relasjoner og gjorde en god jobb slik at deltagerne som rappellerte ned fra Postgirobygget fikk en god opplevelse.

Vi kan anbefale Klatrekompaniet til andre som trenger kompetanse til en så krevende jobb som de utførte for oss på Postgirobygget.

Dersom vi skal arrangere tilsvarende aktiviteter i fremtiden kommer vi til å benytte oss av Klatrekompaniet.

Med vennlig hilsen

Pål Gunnar Johansen
Teknisk sjef Team Vaterland
Entra Eiendom

Sameiet Høyenhallveien – Maling i høyden
«Vi i Sameiet Høyenhallveien 5 takker Klatrekompaniet for en veldig solid utført jobb med beising at vindskier, bakvegger og karnapper på toppen av vår 6 etasjes blokk.

Med skrånende og ulendt terreng rundt er det kompliserende og dyrt å montere stillaser rundt blokken.

Vi antar at totalkostnadene med å gi vårt beiseoppdrag til Klatrekompaniet er betydelig lavere enn selve kostnadene med kun et stillas.

I tillegg er det utvilsom mer betryggende for beboerne å få profesjonelle til å utføre hele jobben på en trygg måte.

Det mest imponerende var likevel punktligheten, både i estimerte timer og i forhold til fremdrift.

Og da dere tilbød å ta siste strøk en dag før pga værvarsel om kommende regnvær, ja da er det bare å bøye seg i støvet.

Vi vet hvem vi skal kontakte neste gang vi trenger ekspertise i høyden.

Tusen takk!

Rolf Arnesen

IT-Fornebu – Vindusvask
”Klatrekompaniet stod for sikring og gjennomføring av vinduspussing av våre vanskelig tilgjengelige og høye fasader på IT-Fornebu. Vi er imponert over hvor sikkert og effektivt de klarte å utføre jobben på de vanskelig tilgjengelige stedene med sine metoder og spesialutstyr. Vi sparte både tid og penger på å la Klatrekompaniet utføre jobben i stedet for benytte kraner og stillas.”

Øyvind Skoglund, Siv.ing Vedal Entreprenør

Vedal Entreprenør
«For andre gang valgte vi Klatrekompaniet for arbeid i høyden. Denne gangen stod de for å henge lys i krana i forbindelse med prosjektet vårt i Universitetsgaten.

Arbeidet ble utført utmerket og vi er veldig fornøyd med resultatet. Klatrekompaniet er et meget seriøst firma som er godkjent for denne type arbeide, og anbefales til de som tenker på sikkerhet, kvalitet, tid og økonomi.»

Igor Liscenko, Siv.ing Vedal Entreprenør